W środę 13 listopada, uczniowie oddziałów I-III przygotowali zdrowe śniadanie. Była to doskonała okazja, aby przypomnieć o ważnej roli jaką pełni ono w codziennym jadłospisie, zwłaszcza najmłodszych. Siłę i energię do sprostania wszystkim wyzwaniom, jakie stawia przed dziećmi szkoła, daje wartościowe śniadanie, które powinno być zdrowe, urozmaicone i przygotowane z naturalnych produktów. Pierwszoklasiści przygotowali bogate w składniki odżywcze kanapki, drugoklasiści kanapki i gofry z owocami, serkiem, miodem i dżemem przyniesionym z domowej spiżarni. Natomiast trzecioklasiści wykonali kolorową sałatkę owocową. Dzieci przygotowując posiłki zdobyły nowe doświadczenia i rozwinęły kreatywność. Utrwaliły zasady bezpiecznego posługiwania się sprzętem kuchennym. Spędziły ze sobą czas w miłej i radosnej atmosferze. Uczyły się współdziałania w grupie. Wszyscy wyrazili chęć przynoszenia do szkoły zdrowego śniadania.
Stanisława Mrozek